Haber ve Duyurular, YDS Hazırlık

ÖSYM 2017/1 e-YDS Sınav Giriş Belgelerini Yayınladı

2017/1 E-YDS Sınav Giriş Belgeleri Yayınladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2017 e-YDS sınav takvimine göre ilk sınav olan 21 ocak 2017 tarihinde yapılacak olan e-yds için sınav giriş belgeleri yayınlandı. Bilindiği gibi ÖSYM, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre e-YDS sınavı standart YDS ile aynı eşdeğerlikte olacaktır, yani aldığınız puanın geçerliliği aynı olduğu gibi sınavda sorulan soruların sayısı ve konu dağılımları da aynı olacaktır.

ÖSYM 2017 yılı için yayınlanan e-YDS sınav takvimine göre toplam 10 kere sınav uygulayacaktır. 2017 Elektronik Yabancı Dil Sınavı yani e-YDS takvimine ulaşmak için tıklayınız. Tüm adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden indirebilirler. TC kimlik numarası ve şifreniz ile kullanıcı girişi yaptıktan sonra ilgili menüden PDF dosyasını bilgisayarınıza indirebilir ya da çıktı alabilirsiniz.

ÖSYM, Elektronik Yabancı Dil Seviye Belirleme yani e-YDS’ye girecek adayların zorluk yaşamaması için sınav sistemine aşinalık kazanabilmenizi amaçlayan bir arayüzü kullanıma açmıştır bu arayüze bağlanarak sınav ekranını görebilir, işleyişe alışmak için zaman geçirebilirsiniz. e-YDS denemesini ÖSYM’nin sitesinden çözmek için tıklayın.

21 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan e-YDS sınav giriş belgesini almak için tıklayın.

ÖSYM’nin ilgili duyurusuna ulaşmak için tıklayın.

Ayrıca e-YDS ile detaylı bilgi edinmek için e-YDS Kılavuzu isimli yazımıza gözatabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
21 − 6 =