YÖKDİL Sonuçları Açıklandı
Haber ve Duyurular

YÖKDİL Sonuçları Açıklandı

YÖKDİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

5 Mart 2017 tarihinde yapılan YÖKDİL Sonuçları açıklandı. Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı M. A. Yekta Saraç sosyal medya hesabından açıklama yaparak sonuçların açıklanacağını belirtmişti. Akademisyenlerin girdiği sınav sonuçları için hayırlı olmasını dileyen Saraç, sınava dair önemli ayrıntıları kendi hesabından paylaştı.

YÖKDİL Sonuçları Açıklandı

YÖKDİL Sonuçları Açıklandı: https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/

Bilindiği gibi sınav uygulamasını Anadolu Üniversitesi yapmıştı. Dolayısıyla sınav sonuçları için Anadolu üniversitesinin bu bağlantıdaki sayfasına girebilirsiniz.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın Twitter üzerinde yaptığı açıklamalara göre sınava yaklaşık 100.000 kişinin girdiği belirtilmiş ve YDS’ye göre başarı oranınn çok daha yüksek olduğunu belirtmiştir, bu durumu ise “Alana Özgü” soru sorulmasından kaynaklandığını ve adayların kendi alanları ile ilgili soruları çok daha rahat yanıtlayabildikleri belirtilmiştir.

Sınava giren adayların sınavın çok kolay geçtiğini belirtmesi de zaten bu durumu onaylar niteliktedir.

YÖKDİL’de  Puanlar Nasıl Hesaplandı?

Sınavda yanlışlar doğruyu götürmedi yani her doğru yanıt için 100/80=1,25 puan alınmış oldu. Adayın birden fazla işaretleme yaptığı sorular yanlış kabul edildi.

YÖKDİL’e Başvurular ne zaman başlamıştı?

YÖKDİL başvuruları 30 Ocak 2017 tarihinde başlamıştı ve bu zaman zarfında tüm başvurular Anadolu Üniversitesi tarafından alınmıştır.

Sınava Kimler Katılabiliyor?

YÖK’ün aradığı tek şart şu şekildeydi: Lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı sağlamak isteyen herkes sınava girebilir.

Sınavı Ücreti Kaç TL?

YÖKDİL başvuru ücretleri 75 TL olarak belirlenmiştir.

Doktora ve Doçentlik için kaç puan almak gerekiyor?

Açıklamalarda yer aldığı üzere doktora başvuru sürecinde en az 55, doçentlik başvuru sürecinde en az 65 puan almak şartı aranacaktır.

YÖK’ün Yaptığı açıklamanın aslını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YÖKDİL’e Nasıl Hazırlanabiliriz?

YDS Online olarak YÖKDİL’e özel olarak hazırlayacağımız eğitim paketleri en yakın zamanda hayata geçirilecek. Temel olarak gramer ve soru çözüm tekniklerinin aynı kalacağını tahmin ettiğimiz bu sınavda alanlara göre değişiklik gösterecek olan kelime bilgisi için ayrı yayınları hayata geçireceğimizi bilmenizi.

Şu anda halen aktif durumda olan Gramer Paketi ve Soru Çözüm Teknikleri paketlerimizi incelemenizi tavsiye eder bu sınav hakkında merak ettiğiniz herhangi bir şey olması durumunda yorum yoluyla bize iletmenizi rica ediyoruz.

YÖKDİL Hakkında Daha Fazla Bilgi

Sınav hakkında geniş bilgi verdiğimiz önceki yazılarımızı buradan ve buradan okuyabilirsiniz.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
6 + 8 =