Tıpdil Başvuruları
Haber ve Duyurular

TIPDİL Başvuları Başladı!

Tıpdil bavşruları

 

TIPDİL Başvuruları Başladı! TIPDİL Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

TIPDİL Başvuruları Ankara Ünviversitesi’nin aday işlemleri sayfası olan ASYM.ANKARA.EDU.TR’den yapılır. Özellikle sağlık alanından dil yeterliliği puanına ihtiyaç duyan adayların tercih ettiği TIPDİL için başvurular 30.01.2017 Pazartesi günü başladı. Ankara ve İstanbul’da 11 Mart 2017 Cumartesi günü yapılacak TIPDİL için başvuru esnasında 95 TL ödeme yapılması gerekiyor.

TIPDİL Başvuruları 30 Ocak 2017 Pazartesi günü Aday Bilgi Sistemi‘nde (ABİS) başladı. Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS)’na girmeye hak kazanmış veya hak kazanacak adayların TÖMER TIPDİL Sınavına başvuru yapabilirler. TÖMER TIPDİL Sınavı sadece TUS ve DUS için gerekli olan yabancı dil yeterliğini ölçmek için uygulanmaktadır.

TIPDİL Başvuru Tarihleri

30 Ocak 2017 tarihinde başlayan TIPDİL Başvuruları 10 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek. Bu sürenin tamamlanmasını ardından adaya ek süre tanınmayacak.

TIPDİL başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?

-TIPDİL Başvuruları aday.ankara.edu.tr adresindeki Aday Bilgi Sistemi (ABİS) üzerinden yapılmaktadır. TIPDİL için başvuru yapabilmek için adaylar, aday.ankara.edu.tr adresinden “Sisteme kayıt olmak için tıklayınız.” linkinden aday kayıt formunu eksiksiz olarak dolduracaktır. Daha sonra aday.ankara.edu.tr adresinden T.C. Kimlik No ve belirledikleri şifreleri ile giriş yaparak sınav başvurusu linkinden başvurmak istediği sınavı (ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI) seçerek sistem tarafından kredi kartı ile ödeme linkine yönlendirilecektir. Ödeme işlemi başarı ile gerçekleşen adaylar sistem tarafından aday.ankara.edu.tr adresindeki sayfalarına yönlendirilip “ÖDEME İŞLEMİ BAŞARILI, SINAV BAŞVURUNUZ ALINMIŞTIR.” mesajını sayfalarında görecektir.

Sisteme kayıt formunu doldururken bilgisayarınıza dijital olarak hazır bulundurmanız gereken bir vesikalık fotoğrafın olması şarttır. Bu fotoğrafı üyelik formuna tanımladıktan sonra fotoğrafın görüntülenecek kısmını fare ile seçerek tanımlama yapmanız gerekmektedir.

TIPDİL Başvurusu için tıklayın

Sınav Ücreti Ne kadar ve Nasıl Ödeniyor?

-TIPDİL Sınav Başvuru ücreti bir aday için 95 TL’dir ve başvuru esnasından kredi kartı ile ödenebilmektedir.

TIPDİL Sınavınının Uygulanması

Sınav 80 adet sorudan ve 5 seçenekli sorulardan oluşmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Sınav 11 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da başlayıp 12.30’da sona erecektir. Sınav sonuçları ÖSYM’ye bildirilmekte olup adayın sonuçlar ile ilgili ayrıca ÖSYM’ye başvurmasına gerek yoktur.

YDS Publishing’ten çıkan ve TIPDİL gibi sağlık alanındaki dil sınavlarında deneyimli olan Muhammed Özgür Yaşar ve Ömer Faruk Yaşar isimli eğitmenlerin hazırladığı TIPDİL ÇÖZÜMLÜ DENEMELER isimli deneme sınavı seti ile sınav hazırlık için kaynak temin edebilir ve TIPDİL hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Tıpdil için çok daha geniş kapsama sahip olan TIPDİL Hazırlık Paketimiz ile hem gramer konularında hem de soru çözüm teknikleri gibi alanlarda YDS Online’dan videolu eğitimler alabilirsiniz.

Ayrıca bu konuda yardıma ihtiyaç duymanız halinde sitemizdeki canlı destek panelini kullanarak bizden yardım isteyebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
24 ⁄ 12 =