YÖKDİL Sınavı Giriş Belgeleri
YDS Hazırlık

YÖKDİL Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı

YÖKDİL Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı
YÖKDİL Sınavı Giriş Belgeleri

YÖKDİL Sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerini http://yokdil.yok.gov.tr/ adresine giriş yaparak edinebilecekler.

YÖKDİL Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

5 Mart 2017’de ilk defa düzenlenecek olan YÖKDİL Sınavı için giriş belgeleri yayınlandı ve YÖKDİL’in web sitesinden kullanıcı girişi yaparak sınav giriş belgelerine ulaşabileceksiniz. Sınava nerede gireceğinizi bina/salon numarası gibi bilgilere dijital olarak ulaşarak çıktı alabileceksiniz.

YÖKDİL 30 ilde gerçekleştirilecek bu illerin hangileri olduğunu ve daha fazla bilgiyi buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. İlk kez yapılacak olan sınav şu an için sadece İngilizce alanından yapılacak ancak sonraki dönemlerde Fransızca, Almanca ve Arapça dillerinin ilave edilmesi ile genişlemiz olacak. Yılda iki kez ve Fen, Sağlık ve Sosyal bilimler alanlarından yapılacak olan sınavdan alacağınız puanı, yüksek lisans, doktora gibi alanlarda dil yeterliliği isteyen üniversitelerde kullanabileceksiniz. Sınava herhangi bir alandan girip aldığını puanı herhangi bir alanda kullanabileceksiniz, örneğin YÖKDİL Sağlık alanından sınava girip sağlıkla ilgili olmayan bir yükseklisans dalına başvuru yaparken bu puanı kullanabileceksiniz.

YÖKDİL’i Kim Uyguluyor?

YÖKDİL Sınavı Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta ve Anadolu Üniversitesi tarafından uygulanmaktadır. Sınav sonuçları da yine aynı şekilde YÖKDİL’in web sitesinden erişilebilir olacaktır.

YÖKDİL’in web sitesine giderek sınav giriş belgesi ve diğer bilgilere erişmek için buraya tıklayın.

Doktora ve Doçentlik için kaç puan almak gerekiyor?

Açıklamalarda yer aldığı üzere doktora başvuru sürecinde en az 55, doçentlik başvuru sürecinde en az 65 puan almak şartı aranacaktır.

YÖK’ün Yaptığı açıklamanın aslını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YÖKDİL’e Nasıl Hazırlanabiliriz?

YDS Online olarak YÖKDİL’e özel olarak hazırlayacağımız eğitim paketleri en yakın zamanda hayata geçirilecek. Temel olarak gramer ve soru çözüm tekniklerinin aynı kalacağını tahmin ettiğimiz bu sınavda alanlara göre değişiklik gösterecek olan kelime bilgisi için ayrı yayınları hayata geçireceğimizi bilmenizi.

Şu anda halen aktif durumda olan Gramer Paketi ve Soru Çözüm Teknikleri paketlerimizi incelemenizi tavsiye eder bu sınav hakkında merak ettiğiniz herhangi bir şey olması durumunda yorum yoluyla bize iletmenizi rica ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
25 − 18 =