YÖKDİL Soru Çözümleri
YÖKDİL Hazırlık

YÖKDİL Soru Çözümleri Videosu (Örnek Sorular)

YÖKDİL Soru Çözümleri Videosu – Örnek Sorular

YÖKDİL Soru Çözümleri videomuzda YÖK tarafından sınavdan önce yayınlanan örnek soruların çözümlerini içermektedir.

YÖKDİL Soru Çözümleri

 

YÖKDİL tarafından ilk kez 5 mart 2017 tarihinde yapılacak olan sınav için 2 gün kaldı. Sınavdan önce son bir kez tekrar yapmak ve sınavı değerlendirmek için özel olarak yaptığımı canlı dersin video kaydına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bu videoda YÖKDİL tarafından farklı farklı 2 kez yayınlanan örnek soruların tamamı çözülmektedir. Böylece sınavdan önce bizim değerlendirmemiz ile sınavın genel yaklaşımının ne olduğunu tahmin edebilir ve daha hazırlıklı olarak bu sınava girebilirsiniz.

YÖKDİL Örnek Soru Çözümleri

YÖKDİL hakkında daha fazla bilgi:

YÖKDİL Ne Türde Bir Sınav Olarak Hayata Geçirildi?

YÖK’ün yaptığı açıklamalardan yola çıkarak, adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak hazırlanan bir sınavdır. Peki bu ne anlama geliyor derseniz en basit tanımlama olarak geçmişte yapılan ÜDS ile benzeri özelliklere sahip olacağını ve kişilerin genel dil becerilerinin dışında kendi alanlarından karşılaşacakları özel sorulardan sorumlu olacakları bir sınav olacağını tahmin etmekteyiz.

YÖKDİL ve YDS ilişkisi nasıl olacak, her iki sınava da girme zorunluluğu olacak mı?

Yüksek Öğretim Kurumu bu sınavın YDS ile aynı eşdeğerliğe sahip olacağını belirtti. Yani ister YDS’ye girin isterseniz YÖKDİL’e girin farketmeyecek her iki sınava girme zorunluluğunuz olacağına dair bir belirti yok.

YÖKDİL’i Kim Düzenliyor?

Sınavı TIPDİL’i hazırlayan ile aynı kurum olan Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanacak çünkü bu alanda diğer üniversitelere göre dil konusunda daha tecrübeli ve Anadolu Üniversitesi tarafından uygulanacak yani başvular ve sınav tarihleri Anadolu Üniversitesi tarafından yönetilecek özetle sınavın ÖSYM ile hiç bir ilgisi yok.

YÖKDİL Hangi illerde ve ne zaman yapılacak?

Şu an için tam olarak hangi iller olduğu belli değil fakat tahmin edilebileceği en büyük 30 ilimizde yapılacaktır. Aynen YDS’de daha doğrusu geçmiş yıllardaki ÜDS’de olduğu gibi yılda iki kez yapılacak.

YÖKDİL’e Nasıl Hazırlanabiliriz?

YDS Online olarak YÖKDİL’e özel olarak hazırlayacağımız eğitim paketleri en yakın zamanda hayata geçirilecek. Temel olarak gramer ve soru çözüm tekniklerinin aynı kalacağını tahmin ettiğimiz bu sınavda alanlara göre değişiklik gösterecek olan kelime bilgisi için ayrı yayınları hayata geçireceğimizi bilmenizi.

Şu anda halen aktif durumda olan Gramer Paketi ve Soru Çözüm Teknikleri paketlerimizi incelemenizi tavsiye eder bu sınav hakkında merak ettiğiniz herhangi bir şey olması durumunda yorum yoluyla bize iletmenizi rica ediyoruz.

 

 

4 thoughts on “YÖKDİL Soru Çözümleri Videosu (Örnek Sorular)

  1. riyad dedi ki:

    YÖKDİL Kasım 2017 soruları

    1. Anonim dedi ki:

      yökdil soruları internette yayınlanmadığından maalesef ulaşamazsınız. yök yayınlanmasına müsade etmiyor.

  2. Yökdil soruları dedi ki:

    eski yökdil soruları nerede bulabilirim

  3. Mezun dedi ki:

    Teşekkürler çok işime yaradı. iyi çalışmalar..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
36 ⁄ 12 =